2020-03-19 500 浏览
尖沙咀呢间La Famille分店系无座位的,但去到都见到好受欢迎,好多人排队等拎蛋糕,认真威风啊。钟爱La Famille既蛋糕系因为佢地嘅蛋糕都充满著松软的「空气感」,今次经过见到都按捺不住买左几件回家品尝。🔷北海道南瓜可可 💰60相对上呢个口味会为更清澈,蛋糕面摆放嘅忌廉以南瓜蓉整成,不会觉得很甜。另外海棉蛋糕犹如云石般有朱古力味同原味搭配,甜而不腻。🔷双重朱古力 💰54话明双重朱古力果然有好浓烈嘅朱古力味,完全岩哂朱古力狂迷,中间放左朱古力及榛子酱,每一口都食到满满的甜蜜感。另外戚风蛋糕亦以朱古力口味作底,将呢层朱古力口感升级之更为丰富。🔷意式香草奶冻 💰54意式香草奶冻嘅蛋糕面仲放左些蓝莓围边放,中间就有呈半球体嘅奶冻,奶冻甜得黎唔腻仲有少许香草嘅味道,配埋蛋糕一齐食更有中和之作用。🔷日本白桃 💰60白桃造型好粉红缤纷个feel,实迷倒一众少女心去拣选,食落又吾会得个样,蛋糕内部怖满又滑又奶嘅cream,面头放左几粒香甜桃粒,简简单单十分足够。🔷榛果咖啡朱古力 💰54幸运地拣到剩返最后一件嘅榛果咖啡朱古力,咖啡配朱古力本身都会系一种常见及受欢迎嘅组合,面头嘅Cream以隔著嘅
🔷北海道南瓜可可 💰60
🔷双重朱古力 💰54
🔷意式香草奶冻 💰54
更有中和之作用。
🔷日本白桃 💰60
🔷榛果咖啡朱古力 💰54
幸运地拣到剩返最后一件嘅榛果咖啡朱古力,咖啡配朱古力本身都会系一种常见及受欢迎嘅组合,面头嘅Cream以隔著嘅形式呈上咖啡及朱古力口味,造型上亦十分用心。