最近工作繁忙偶尔都要买个靓靓蛋糕叹个下午茶奖励吓自己嘅😏 La Famille 我以前已经帮衬过,记得我第一次去食𠮶时个舖位系喺铜锣湾耀华街,当日仲偶遇明星到访添🤭 依家铜锣湾嘅分店已转咗位,开咗喺时代广场同怡和街😻 今日经过怡和街分店都忍唔住入去睇吓有咩新口味蛋糕💕 入到去已经要排队,好受欢迎🙊蛋糕又靓又精致,全部都好吸引好想试哂佢🤣 见到期间限定日本赤肉蜜瓜戚风蛋糕即刻心心眼,一于买嚟试吓😍❤️ 日本赤肉蜜瓜 $70戚风蛋糕小巧精致,好啱打卡📸 面头铺满日本网纹赤肉蜜瓜,清甜又多汁,果肉较软🍈 戚风蛋糕柔软蓬松,唔甜腻同无负担,口感湿润轻盈,唔会过干,湿度掌握得好好👍🏻 ❤️ 冲绳黑糖栗子蒙布朗 $64见呢个净返最后一个即刻要咗佢🤫 顶部有原粒栗子🌰 斋睇外型已经有种高级感觉😝 栗子蓉绵密香甜,配上黑糖戚风蛋糕,香气十足!屋企人表示呢款最正😎️❤️ 焦糖完熟香蕉 $58我个人最钟意呢款💕 顶层焦糖忌廉奶香几浓🥛 本身以为有焦糖会偏甜,食落甜度啱啱好👌🏻 蛋糕有淡淡香蕉味,每食一啖香蕉味就越出🍌 一试爱上!❤️ 日本柚子 $58味道相对比较清香,个戚风蛋糕仲夹杂些少柚子皮,柚子味浓烈 😙 呢款
今日经过怡和街分店都忍唔住入去睇吓有咩新口味蛋糕💕
入到去已经要排队,好受欢迎🙊

❤️ 日本赤肉蜜瓜 $70

❤️ 冲绳黑糖栗子蒙布朗 $64
冲绳黑糖栗子蒙布朗
冲绳黑糖栗子蒙布朗

️❤️ 焦糖完熟香蕉 $58
焦糖完熟香蕉
焦糖完熟香蕉
蛋糕有淡淡香蕉味,每食一啖香蕉味就越出🍌 一试爱上!

❤️ 日本柚子 $58
日本柚子
日本柚子
呢款里面Cream特别多,面头都有唔少莓果🫐

推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
买嚟庆祝或者食下午茶最适合不过,外型够哂精致🌸 买细蛋糕就最啱我,可以一次过试几款呀嘛😆
2022-08-07
3 分钟 (外卖自取)
$62.5 (下午茶)