今次去呢一间餐厅我觉得我地拣得几好,特登拣间舒适嘅餐厅for girl’s talk😙一去到未入去之前,就已经有一个门口打卡位超靓😍系好多水滴型嘅吊灯,好梦幻!有得打卡劲开心!3:00pm入到去唔算好多人,座位都比较宽松,唔使怕坐得好迫。而食物方面都好有惊喜💓虽然呢间系食西班牙菜,但系原来某啲菜式仲会日本fusion。首先前菜系薄切慢煮八爪鱼配日本海葡萄,海葡萄同蕃茄配八爪鱼喺一个几新鲜嘅配搭,咸咸地,送酒一流!蟹肉及辣忌廉芝士酿烤甜红椒卖相好靓,有啲葱花做点缀,应该系想扮系一个完整嘅红椒🌶佢入面样𠮶个蟹肉及辣忌廉芝士个mixture 超好食,超野味另外叫左个薄切炙烧吞拿鱼腩,好新鲜好嫩口,我超钟意😋西班牙薯仔蛋饼🥞配日式明太子呢个菜式净系卖相都已经好特别,总系觉得切开会有特别惊喜!切开原来入面系流心㗎,热辣辣好好食另外仲叫咗个主食:烤煎慢煮西班牙黑毛猪鞍架配些厘醋烧汁伴炸薯粒。我哋叫咗medium well,个猪都几厚肉,因为厚肉所以要番啲气力去切,但系一啲都冇overcook ,熟嘅程度煮得啱啱好,嫩滑得黎仲系好Juicy,加埋个汁酸酸地几开胃。薯粒都外脆内软,唔会好似普通平时食开

薄切慢煮八爪鱼配日本海葡萄

而食物方面都好有惊喜💓虽然呢间系食

薄切炙烧吞拿鱼腩

另外叫左个薄切炙烧吞拿鱼腩,好新鲜好嫩口,我超钟意😋
西班牙薯仔蛋饼🥞配日式明太子

烤煎慢煮西班牙黑毛猪鞍架配些厘醋烧汁伴炸薯粒

另外仲叫咗个主食:烤煎慢煮西班牙黑毛猪鞍架配些厘醋烧汁伴炸薯粒。我哋叫咗medium well,个猪都几厚肉,因为厚肉所以要番啲气力去切,但系一啲都冇overcook ,熟嘅程度煮得啱啱好,嫩滑得黎仲系好Juicy,加埋个汁酸酸地几开胃。薯粒都外脆内软,唔会好似普通平时食开嘅配菜咁睇得唔食得
甜品拼盘

最后仲叫咗个甜品拼盘:西班牙果茶水信玄饼+ 西班牙炸油条 + 肉桂多士,好少拼盘会有三个配搭,啫喱(清甜又fruity)、炸油条(外层香脆,上面洒上糖粒同肉桂粉加埋朱古力酱)、肉桂多士(外脆内软)
white sangria
Red sangria

饮品方面我点左杯white sangria,朋友就叫咗杯Red sangria
白/红酒加埋梳打水、果肉等,好fruity嘅cocktail,好好饮,同食物配搭超正!chill !

总括而言,靓打卡位+优质食物质素值得一试👍🏻

🐱总评分:8.3/10
2021-01-13