餐厅: PHI Coffee & Pancake (屯門市廣場1期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
📍「PHI Coffee & Pancake」- 屯门今次食食食之旅黎到屯门😌Soufflé pancake 系👧🏻最爱嘅甜品之一,所以专登嚟PHI 食佢嘅疏乎厘pancake 🤩📷餐厅位于屯门市广场一期三楼,店面呈开放式,店面唔算大,今次我哋坐咗卡位都几阔落😗Cafe 唔至得甜品,仲有多款主食、bakery 、特色饮品,宜家仲推出万圣节🎃menu,每次嚟都有新鲜感😇🍴玄米茶提子无花果梳乎厘💰HK$138✨推荐指数:9/10呢款系好少见嘅口味,感觉又fresh 又清新,所以一于试呢款😎一入枱就见到3️⃣大件原味soufflé pancake ,面头有玄米茶忌廉做衬托,旁边有好多粒提子同无花果配上红莓酱,卖相几靓😍再次食佢嘅soufflé pancake,都系觉得蛋味好够香,口感松软得嚟唔会回缩或者好似食紧空气咁,甜度岩岩好🤤玄米茶忌廉份量超多,口感creamy 唔会太甜😋香甜嘅香印提子同甜而不腻嘅无花果配埋梳乎厘pancake 真系几夹,仲有酸酸甜甜嘅红莓酱可以点,一款有几种配搭好正💯💯💯🍴深秋蟹膏意大利饭💰HK$135✨推荐指数:8.5/10嚟到食蟹嘅季节,又点可以唔试呢款呢😌金黄色嘅嘅
📍「PHI Coffee & Pancake」- 屯门

今次食食食之旅黎到屯门😌

🍴玄米茶提子无花果梳乎厘
💰HK$138
✨推荐指数:9/10

🍴深秋蟹膏意大利饭
💰HK$135
✨推荐指数:8.5/10
嚟到食蟹嘅季节,又点可以唔试呢款呢😌
金黄色嘅嘅意大利饭由大量蟹膏煮成,每啖都挂满蟹膏汁,仲食到蟹肉添!食落口感好creamy,饭身就系普通白米饭唔会太硬身,如果份量多啲就更正🤤

🍴烧牛肉向日葵三文治
💰HK$82
✨推荐指数:8/10
丹麦面包煎至金黄色,夹住烧牛肉同半融芝士,再放上半熟蛋🍳旁边仲有牛油果沙律做伴碟,好丰富🤗
煎蛋切开好流心,蛋酱流落个包到好治愈🤩食落咸牛肉几咸香,份量唔算多,芝士相对较多但食落唔算漏,不过可以再溶啲就更好🤣面包充满牛油香味,绝对系邪恶之选😈

🍴OR! MY GHOST! OREO沙冰
💰HK$68
✨推荐指数:7.5/10
呢款系Halloween 🎃限定饮品,梗系嗌返杯应下节😌
呢杯都系邪恶之选,面头布满cream 同Oreo 碎,中间系朱古力味沙冰,沙冰打到好碎似饮milkshake ,饮落朱古力味比较重,岩哂🐜人😍

🍴Tiramisu Coffee
💰HK$52
✨推荐指数:8.5/10
唔系间间Cafe 都会有呢款,所以难得见到梗系要饮🤣
呢杯卖相劲靓,面头系铺满可可粉嘅忌廉,插上Tiramisu’s signature 手指饼,真系好似食紧Tiramisu 甜品咁🤩
饮落咖啡味香浓但又唔会太苦易入口,面头嘅cream 香浓,口感滑身但可以再轻盈啲,连埋咖啡饮唔会太甜😋
午餐
  • 提拉米苏咖啡