2024-06-06
之前同朋友食过旺角嘅分店,印象唔错,呢晚经过炮台山,发现咗原来有间分店,装修同旺角一样都系走文青简约风格。烟三文鱼牛油果宾尼廸克蛋 ($108)- Egg Benedict卖相好吸引,烟三文鱼加埋新鲜嘅牛油果,配上流心蛋酱,味道多层次。伴碟嘅沙律菜都非常新鲜好味,感觉健康。虎虾青酱扁意粉($108)- 虎虾大只,肉质爽甜,意粉整得烟靭弹牙,仲有车厘茄及芦笋等配菜,好清新开胃嘅一道菜。伯爵茶鲜奶咖啡($42)- 首先要赞下个拉花好靓,打卡一流。入口茶味好香,仲有好绵密嘅鲜奶咖啡,味道唔错。英国梨冰茶($38)- 估唔到冰茶嘅卖相都咁靓,入口有淡淡嘅水果香味,钟意佢唔会太甜,够晒消暑解渴。 餐厅食物质素唔错,价钱亦好合理,特别钟意佢环境好坐,好有文青感觉,啱晒同朋友倾偈饮嘢。