2024-03-06 73 浏览
阿女一直都推荐我嚟呢一间餐厅同老公撑枱脚,入到去已经被四面八方嘅水母间缸所吸引,亦都被安排坐咗喺其中一个嘅旁边,弥漫着浪漫嘅气氛。除咗气氛满分之外,餐厅食物质素亦都相当唔错,今晚食咗:芝士蕃茄田园沙律🥗居然仲放上咗食用花,清新嘅味道清一清喉咙,预备为精彩嘅食物揭幕。接住有蟹肉龙虾汤,味道浓郁咸咸香香咁样,食到真材实料嘅蟹肉!再配上咗一片面包,点住龙虾汤去食更加吸引。套餐有三款主菜可以选择,我就拣咗软壳蟹意大利饭。软壳蟹酥炸得唔会太过油腻,依然咬到一啖淡嘅蟹肉,意大利饭煮得好浓味,米粒亦唔会太硬。套餐亦都包含咗一款甜品,仔细可以睇到甜品嘅层次有几咁清晰,食落去有浓郁嘅咖啡口味,中间嘅慕丝相当轻盈,旁边仲有几粒水果衬托添~单点左一份烧安格斯肉眼,叫咗七成熟,火候啱啱好,肉眼嘅油脂感相对地重,所以餐厅配上嘅芝士同薯仔正好可以中和一下。

• 龙虾汤