2023-06-21 48 浏览
今日特登入嚟同朋友食个饭,随便游个车河再食个糖水。行完西贡码头就去揾食,呢间餐厅系正巴士小巴站附近,地点好方便,而且餐厅有180度嘅海景,推介坐出边,可以一边望吓海一边食下野,可惜𠮶日有少少雨粉,所以唯有拣室内。员工会俾你拣位,之后再介绍反餐牌同酒类饮品,再推介下食物,最后都会问返你觉得食物啱唔啱食,完全感受到佢地既热情。墨西哥鸡肉煎饼平时比较少见到有呢啲小食,所以叫咗个梨试吓,里面有辣既青椒,都几辣下,上面𠮶酱汁几惹味,入边夹住鸡肉,应该仲有啲芝士,送酒几正,旁边仲有个似系酸忌廉同埋蕃茄酱汁,可以沾梨食。香草烧法国春鸡配黑松露牛油鸡肉烧到金黄色,切开里面有香草,蒜味,鸡肉好嫩滑有汁,再配上黑松露牛油,令到鸡更加香口。旁边配上烤蔬菜同焗薯都好好食。炭烧顶级美国肉眼牛扒配烤薯条蘑菇汁呢个牛扒真系大大份,叫咗五成熟,煎到刚刚好,无over cook ,牛扒保留左肉汁。配埋香脆嘅薯条同埋烤蔬菜,呢个价大大份都算抵食。Stella Draught 当然叫返两杯啤酒chill下,由于朋友揸咗车,所以佢只可以饮两口,剩返嘅就由我代劳啦😃

墨西哥鸡肉煎饼

香草烧法国春鸡配黑松露牛油