2019-11-05 43 浏览
想食呢间la famille好耐啦,俾佢好吸睛嘅外表吸引到,蛋糕就好似一棵保鲜花💐一样,系个玻璃罩入边🌹.除咗外貌靓之外,味道都有好多款选择㗎,我就叫左法国玫瑰🇫🇷同埋英国伯爵茶🇬🇧嘅chiffon cake,蛋糕都超松软🤩,英国伯爵茶味☕️仲有旧macaron喺面头㗎,而中间就有好细滑嘅忌廉🤤,另一款英国玫瑰🌹嘅玫瑰花味突出,每一啖嘅蛋糕都有阵阵嘅玫瑰花香😋,配埋上边酸酸甜甜嘅raspberry 都几衬.仲叫咗另一款靓靓嘅法式甜品巴伐利亚,靓靓嘅花瓣🌸同埋生果🍓就系啫喱入面,我就叫咗伯爵茶☕️同埋日本白桃味🍑,平时啫喱多数食生果味多,所以呢个白桃味都好配衬,反而伯爵茶味嘅啫喱就真系未食过,估唔到呢个配搭都唔错😃,淡淡的伯爵茶香,配埋生果啫喱,都几好食👍🏻