2020-05-03
📍蜜庵本膳~尖沙咀📍#五一黄金周🎗又点少得甜品嘅环节😋食完晚饭大概八点半已经见到好长嘅人龙,建议大家平日中午去食,因为夜晚好多甜品嘅款式都卖晒😔餐厅装潢系日式简约风,氛围好舒服😗主要售卖日式和食同甜品,但今次就冇嗌到主食啦😛1️⃣ 鲜果黑魔法 Seasonal Fruit Chocolate Black Magic Pancake $138本身以为会好大份,结果送到上嚟份量都几少😂不过卖相真系好靓,打卡一流📸班戟系用米粉制成,同大家一般食到嘅用面粉制好唔同,食落好有米香🤩班戟叠到七层高再加上自家制浓郁可可酱,好满足🤤士多啤梨仲要好甜🍓加哂分!2️⃣ 蜜瓜美人巴菲 Melon Beauty Parfait $108唯一令我有惊喜嘅可能就系上面嘅日本蜜瓜🍈真系超级香甜😍但系雪糕嘅味道带有甘酒味唔系太钟意🍦入边仲有寒天同埋啫喱,整体味道普通🧐💡总括而言,日式班戟味道好特别,值得一试👍🏻见到好多人食开心果味班戟,下次都要试吓!🎗💛#hkhungryfoodie 尖沙咀#hkhungryfoodie日式#hkhungryfoodie甜品
#hkhungryfoodie甜品