2024-09-24
讲到特色既川菜,中式既川菜馆食得多,来到南昌既V walk就有一间满满粉红💓少女心既川菜馆,值得一试。呢度由门口到餐厅里面都被妥妥当当既粉红💓包围著,成个人都充满了少女心。来呢度简单食碗面又得,食个二人套餐又得,而且价钱好划算,试过后食物质量又好,服务态度又好,真系抵我试完呢度美食大赞👍🏻今次就点左两个单人餐,比较岩口味既😋1. 喷火水煮牛肉 $128 2. 天花顶酸菜鱼 $138 大大盘有卖相,都未试过咁样食法,真心有诚意💓全部单点都包白饭,是日小食,是日凉菜,今天的小食系香炸脆奶,凉菜系香辣土豆丝🥔份量真系充足😛另外凉拌小食来多份醋香萝卜 $19,超级开胃🤤甜品来两份招牌的1. 红糖糍粑 $282. 彩虹🌈冰粉 $38呢度既彩虹冰粉真系必食,靓到彩虹咁,好少地方会放咁多料,呢度真系再次令我感受到餐厅诚意最后饮品来个宜家最流行既手打柠檬🍋茶 $33哎呦不错喔,有果个味道👅抵赞👍🏻
今次就点左两个单人餐,比较岩口味既😋
1. 喷火水煮牛肉 $128
2. 天花顶酸菜鱼 $138
大大盘有卖相,都未试过咁样食法,真心有诚意💓
另外凉拌小食来多份醋香萝卜 $19,超级开胃🤤
甜品来两份招牌的