2021-05-06 106 浏览
Sleepless最吸引既一定系啲饮品,杯杯都有好靓既拉花😍仲有我第一次见既3D 拉花添!虽然饮品既价钱系贵左啲,但系真系胜在佢啲拉花拉得好靓好有心思。之前有见过无面男、龙猫、miffy等等既拉花,真系望到都心情靓晒🥰  呢度lunch time既话都唔算太贵,大约$8x,饮品仲有得半价😚 1⃣️Spicy Tuna & Fried Oyster Risotto($88)辣吞拿鱼既sauce既意大利饭真系未食过😯觉得几特别就拣左佢。呢个系lunch menu黎既,lunch menu入面除左呢款之外仲有三款拣。  碟意大利饭一黎到我已经觉得劲期待🤩好少食白汁红汁以外既意粉或者意大利饭,见到佢偏橙红色咁,好期待食落系咩味。入面除左有吞拿鱼之外,仲有啲蘑菇、洋葱、芦笋,面头有两只炸蚝🦪食落味道系有少少辣既,系几特别既味道,同啲吞拿鱼碎一齐食有种咸香既味道,再加少少辣味。觉得值得一试😚  另外佢既炸蚝肉质鲜嫩多汁,炸得好脆好香。意大利饭既质感偏硬身啲,口感系粒粒分明既,我自己就几钟意呢种口感😋  2⃣️Smoked Salmon & Mentaiko Risotto($128)呢个唔系个lunch

Caramel Macchiato
呢个唔系个lunch menu入面既,主要系有明太子、烟三文鱼,同埋面头洒上左好多既紫菜。呢个好好食👍个汁好creamy。明太子同埋芝士、忌廉同个意大利饭完美咁融合,好好味!不过食到后期会有少少腻。

3⃣️3D Cappuccino(Strawberry Latte)(跟餐+$30)
Strawberry Latte
呢度既饮品好多选择,想饮咖啡既有最基本既flat white, latte, capuccino, mocha,同埋特别啲既caramel macchiato, rose latte, mintnion latte, strawberry latte。唔饮咖啡都有好多选择,有matcha latte, hojicha latte, black sesame latte, london fog 同埋rose chocolate。款款都有靓靓拉花😍  黎到紧系要试佢最有特色既3D Cappucino 啦,可以自己拣以上任何一种味。我就拣左strawberry latte。因为未试过士多啤梨味既咖啡🍓  黎到已经觉得好靓❤️咖啡既奶泡浮系咖啡既面,配合埋拉花,再画成可爱既兔仔🐰同埋鸡仔🐤未饮已经开心🤣完全唔舍得搅匀杯野饮。  Strawberry latte一饮落口系会有淡淡既士多啤梨味既,不过主要都系咖啡味出啲。

4⃣️3D Cappuccino(Caramel Macchiato)($60)
其实焦糖味系一定好味既好觉得🙈焦糖味同咖啡几balance唔会太甜。同埋我觉得呢间cafe既咖啡都几香咖啡味。
Caramel Macchiato
Strawberry Latte