2021-12-13
同事话沙田新开左间好靓既餐厅,好啱打咭之余野食仲要好味,所以今晚即刻拉左老公去试。起初老公餐厅门口都怀疑会唔会真系得个样架,好彩最后佢食完都觉得满意。餐厅个装修真系好靓,俾我一个好梦幻既感觉,几舒服又啱打卡。今晚叫左佢地个招牌菜和风牛肉照烧汁蛋包饭,意大利辣肉肠面包薄饼。首先蛋包饭个卖相真系一流,果然系佢餐牌所讲咁系旋风形容既,好特别,食落觉得个蛋都好滑好香,蛋包饭仲可以有保温既作用,令个饭keep到暖暖地,入哂牛肉既味道,果然系招牌菜。辣肉肠面包薄饼,个包底本身好香,加埋辣肉肠好惹味,份量都唔少,唔错。最后叫左两杯野饮,伯爵奶茶配黑糖寒天,同埋鲜奶紫薯寒天,两杯野饮调教个味道都好好,寒天就好似啫喱咁口感好滑好特别,最正系佢用胶杯装,方便我地可以拎住一路行街一路饮。整体上呢间Sensu都几好,下次飞甩老公同姊妹行沙田果阵再试先。
餐厅个装修真系好靓,俾我一个好梦幻既感觉,几舒服又啱打卡。