2023-12-28 37 浏览
喺杏花新城行完街顺便食埋晚饭,见到一间个名好长嘅Cafe,餐厅名真系几应景🙈又真系走咗好远水路嚟,一于食埋饭先走 !餐厅喺商场嘅地下,地铁站出口搭lift落一层就系~文青🌾嘅装潢,半开放式座位,感觉开阳。座位上面有香薰蜡烛,淡淡的香味令人心情放松😌Menu除咗可以散嗌一啲主菜甜品等等,亦都有dinner set(主食套餐)。我同朋友share食咗一个套餐~📍温泉蛋海胆汁蟹籽意粉套餐半熟嘅温泉蛋配合海胆汁同埋蟹籽,成个酱汁好creamy,同埋好香蛋味~📍南瓜甘笋汤套餐包咗一个餐汤,今日嘅餐汤系南瓜甘笋汤,清新得来又带有蔬果嘅甜,仲保留南瓜蓉嘅质地,入口好smooth👍🏻📍柚香菠萝柠檬梳打另外加咗$18就有杯特饮-我哋叫咗杯柚香菠萝柠檬梳打,甜得嚟又有少少酸酸地,亦都饮到柚子嘅香气👍🏻📍日式原条鳗鱼意大利饭鳗鱼都几大条,意大利饭嘅酱汁几特别,冇一般意大利饭咁heavy,亦都有啲杂菌嘅香味😋📍玫瑰果洛神花茶一大壶洛神花茶,好清新,最啱食完意大利饭饮😌

我同朋友share食咗一个套餐~

📍温泉蛋海胆汁蟹籽意粉套餐

📍南瓜甘笋汤

📍柚香菠萝柠檬梳打

📍日式原条鳗鱼意大利饭

📍玫瑰果洛神花茶
一大壶洛神花茶,好清新,最啱食完意大利饭饮😌