2025-01-14 188 浏览
行过太子呢间日系风格café见几吸引,价钱又唔贵就入去试吓。见到佢晚市有个2人餐都系$528,包左两碗是日餐汤同两杯饮品。今日餐汤系南瓜汤,入口甜甜的,冬天饮好暖胃。小食拣左柚子蜜糖鸡翼,有六件,因为用左柚子蜜糖酱,所以食完一啲都唔会觉得热气。Crabs拣左蕃茄香草肉丸粗管通粉肉丸估唔到好有弹性,粗管通粉系烟韧有口感,加埋酸酸甜甜嘅番茄酱,估唔到好有惊喜。👍👍Main拣左香煎美国Prime顶级牛小排,牛小排好嫩滑,刚刚好煎到五成熟,而配菜就有煎薯仔、红椒及芦笋。甜品拣左芋治抹茶牛角窝夫,牛角窝夫有两件,仲有一球抹茶雪糕同一粒红豆糯米糍,窝夫热辣辣又烟韧,加埋雪糕食好夹,另外估唔到粒红豆糯米糍都好食,唔会太甜。饮品拣左白桃芒果冰茶,几清新,最重要系少少甜,唔错。总括嚟讲呢个餐$528 有咁多样嘢食,食物摆盘好靓用左食用花,性价比几高;而且餐厅空间感同设计又舒服,真系好适合同朋友黎chill下。

今日餐汤系南瓜汤,入口甜甜的,冬天饮好暖胃。

Crabs拣左蕃茄香草肉丸粗管通粉

饮品拣左白桃芒果冰茶,几清新,最重要系少少甜,唔错。

• 宇治抹茶牛角窝夫
  • 柚子蜜糖鸡翼