2023-02-10
今日去开沙田买嘢,朋友话夜晚喺沙田食嘅话好多人,不如入去科学园食下晚餐,好似冇咁迫~ 见佢呢个提议都唔错,就跟埋佢入去科学园叹个晚餐。😉 喺OpenRice搜索下,发现呢一间餐厅都有几多好评,所以就决定过嚟试吓😊😊 首先讲吓呢间餐厅环境,座位阔落,都有outdoor位置,如果坐喺outdoor就可以对住个草地,都几舒服㗎。侍应笑容亲切,而且上菜都好快,呢一点都几加分㗎☺️前菜方面,我哋叫咗个龙虾汤两份饮~ 龙虾汤配埋餐包~ 餐包系用牛油烤过,配埋龙虾汤饮真系特别香。龙虾汤都好有龙虾鲜味,食得出佢都系用真材实料整😉😉 跟住我哋都叫咗一碟炸鸡翼两份食,鸡翼炸得好香脆,同埋系新鲜炸出嚟嘅,唔会系一早整好咗再翻炸~ 出品唔错喺主菜方面,我哋叫咗肉丸蕃茄酱阔条面☺️,肉丸份量都几多㗎☺️ 意粉面质烟韧,阔条面咬落有口感,同时间亦都会挂到蕃茄汁☺️ 值得一赞~ 而且佢嘅份量都唔会话太细同朋友事缘,都觉得下次可以lunch time再揾时间过嚟食,试吓坐outdoor应该都几舒服😊