2022-03-31
经过见到蛋糕造型好靓,无论大人小朋友见到,都一定会好开心。好多时买1个呢d 特别嘅3D造型蛋糕都几贵,但呢度嘅价钱算系几抵;如果要求唔高,一个普通忌廉蛋糕就$100都唔洗。件装蛋糕同样十分精美,仲有几特别嘅卷蛋,Oreo 芝士卷同北海道牛奶卷,真系件件都咁精美。第一次光顾,小试牛刀,买左个蛋挞同焙茶奶盖慕丝。蛋挞系牛油皮,个皮都做得几出色,看得到跟酥皮相似的千层,味道就无咩惊喜,可能我唔系即买即食,所以对味道都会有d影响。而个焙茶奶盖慕丝……… 食完,有一刻感觉系怀疑店员俾错我,但对返照片,又无错㖞。🤔感到怀疑嘅原因1)完全食唔到焙茶同奶盖嘅味道;2)亦食唔到慕丝嘅口感。食完感觉就系食紧一件超级甜嘅海绵蛋糕,因为真系只食到甜味,同海绵蛋糕嘅口感😬如果钟意食甜嘅,应该会觉得ok,但真系唔系我杯茶,尤其系面层果d透明嘅啫喱状物体,我食左两啖,只好将呢d拨走晒,因为真系甜到我接受唔到。可以赞嘅系个海绵蛋糕真系好软绵绵。