2018-09-20
以前读书既时, 放学会经过文咸西街。呢一日我同旧同学系西环行街后, 就去左呢间位于地铁站附近嘅意大利菜餐厅。之前经过时候, 都有朋友指住话呢间都唔错㗎。 餐厅喺斜路上, 招牌唔系好显眼。 入到去喺一间细细嘅家庭式嘅餐厅, 有一种令人好舒服嘅感觉。 是日喉咙唔好舒服, 侍应好体贴地为我送上暖水。 仲不停加水。 令我觉得系香港真系好有人情味。芝士菠菜意大利云吞呢个云吞汤仲配有鱼柳。 之前系第2度食过一次意大利云吞, 但系比较硬身, 感觉都系一般 。 呢次嘅意大利云吞令我哋改观, 口感觉方面。 个汤好饮。 鱼柳好好质素。火箭菜配牛扒系我今年内食过最好食嘅牛扒, 主要系因为个厨师煮得好食。 肉质, 调味 都十分好。蓝莓芝士蛋糕 芝士蛋糕唔会太甜, 材料好新鲜 。总括而言, 呢间餐厅选用了十分新鲜, 高质既食材。 服务十分之有礼。 系值得一去既意大利餐厅。
之前经过时候, 都有朋友指住话呢间都唔错㗎。
芝士菠菜意大利云吞
火箭菜配牛扒
蓝莓芝士蛋糕
芝士蛋糕唔会太甜, 材料好新鲜 。