2017-12-28
同朋友两个人,想揾个安静嘅地方倾吓计食饭,又唔想去普通Cafe ,想食啲高质野,就嚟咗之前有朋友介绍嘅呢间餐厅。本身想散叫但发现餐厅提供嘅二人餐,入面嘅食物都几岩我地口味,于是就叫左一个你试吓。每人都有一碗汤我就拣咗罗宋汤前菜有两款,其中一款系巴马火腿配蜜瓜,真系冇谂到二人餐一人先200左右嘅价钱,前菜都可以有两款,仲要有巴马火腿可以食,以为质素平平,点知火腿好够咸香,几好食跟住就系白酒煮蚬,由于我唔食得海鲜,问咗朋友佢觉得点,佢就话好香好好食,我见佢一个人食晒成碟就知应该真系好食。其中一个主菜系三文鱼黑松露risotto 估吾到黑松露味好出,成个饭口感都好好,浓稠度刚刚好夹另一主菜我哋拣咗黑豚扒,好钟意佢𠮶调味唔会好浓,配嘅汁都好夹跟住就到我自己认为嘅重头戏,甜品!先叫一个Tiramisu 好香咖啡味,唔会好漏喉。最惊喜系呢个蛋糕!朱古力慕丝雪糕蛋糕!大家嚟呢度一定要试呢个,三层唔同嘅口感,仲要食到雪糕透心凉真系好好好好食,重点系唔会好甜,好食到我同朋友明明已经饱都争住食呢个蛋糕啊
每人都有一碗汤我就拣咗罗宋汤