一个中午食左又和牛又龙虾既铁板烧,在此多谢友人既好意☺️入正题,今次食既系「龙虾和牛午餐」($780@1),包括左以下几款食物:1️⃣是日沙律 2️⃣是日餐汤 3️⃣加拿大龙虾 4️⃣特选黑毛和牛西冷 5️⃣面豉汤,蒜蓉烧饭或白饭 6️⃣甜品 7️⃣咖啡或茶🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸重点食物放送:2️⃣餐汤系南瓜汤,唔太浓南瓜味,但好咸,非常咸,感觉冇咁好3️⃣大大只新鲜生龙虾即叫即烧,烧得够多汁,伴碟既龙虾汁都够味,点埋旁边个包食都几夹4️⃣重点真系要享受呢几粒A5和牛,medium, 系有烧到入口即溶。职员特别介绍伴碟材料,有鲜磨wasabi,酸汁用黎点洋葱而豉油点和牛。值得一提洋葱切得几薄,新鲜所以好爽口,开始食既时候相当清甜,食到最后就开始辣辣地🤣另外即烧既蒜片相当香脆,忍口唔可以食咁多太热气🤣5️⃣蒜蓉烧饭既饭都几黏,蒜蓉味唔算太出。6️⃣甜品可以选择鲜橙啫喱/蛋糕。拣左前者,冇拣错,成个甜品又冻又甜,橙片又带小小酸,食完一堆油腻食物后,完全有清腻既效果🤣🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹成个食饭既流程由服务至食物质素都冇挑剔,坐得舒服,三两知己好友都可以倾到计,食到一餐满意既饭。很好👍
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
重点食物放送:

5️⃣蒜蓉烧饭既饭都几黏,蒜蓉味唔算太出。

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹