2017-02-21 99 浏览
今日收工约左老公去新蒲岗mikiki 一田买野,顺便行下商场,行到攰想找地方e肚,同老公提议去之前去过嘅赤山日本料理食放题,我记得当时食物几好食,于是就再试。 赤山喺新蒲岗广场二楼,入去就有位,服务员有礼带位,十分欣勤,餐厅唔算大,但座位唔逼夹,几适合我两口子共晋晚餐呢~ 经服务员得知现在没有放题,我俩都没有所谓,先来6只生蚝,生蚝大只肥美,食落好新鲜,好Juicy~我老公系好钟意食蚝的,佢都赞不绝口呢~ 我叫左个面豉大肠窝,面豉味好香,上枱热辣辣,大肠份量不少,另上一碟芥末酱,大肠点上芥末酱,简直一绝,芥末香味盖过大肠的怪味,好特别啊!汤汁好清甜,因为加上白萝卜,大肠食得肥腻可以食清甜的白萝卜,很好的配搭。 鱼生刺身饭刺身份量都多,新鲜的。 值得一提,巨鳗寿司,鳗鱼烧得十分香,照烧汁香甜,烧得唔干保留到原有肉汁,好大份量嘅鳗鱼,好味道! 整体可以推介朋友仔,好味道!
今日收工约左老公去新蒲岗mikiki 一田买野,顺便行下商场,行到攰想找地方e肚,同老公提议去之前去过嘅赤山日本料理食放题,我记得当时食物几好食,于是就再试。 赤山喺新蒲岗广场二楼,入去就有位,服务员有礼带位,十分欣勤,餐厅唔算大,但座位唔逼夹,几适合我两口子共晋晚餐呢~ 经服务员得知现在没有放题,我俩都没有所谓,先来6只生蚝,生蚝大只肥美,食落好新鲜,好Juicy~我老公系好钟意食蚝的,佢都赞不绝口呢~ 我叫左个面豉大肠窝,面豉味好香,上枱热辣辣,大肠份量不少,另上一碟芥末酱,大肠点上芥末酱,简直一绝,芥末香味盖过大肠的怪味,好特别啊!汤汁好清甜,因为加上白萝卜,大肠食得肥腻可以食清甜的白萝卜,很好的配搭。 鱼生刺身刺身份量都多,新鲜的。 值得一提,巨鳗寿司,鳗鱼烧得十分香,照烧汁香甜,烧得唔干保留到原有肉汁,好大份量嘅鳗鱼,好味道! 整体可以推介朋友仔,好味道!