2019-05-28 101 浏览
真正嘅机场和飞机见得多,至于已佢哋来做蓝本嘅餐厅就未见过,今晚就同个飞机迷嘅朋友一齐去见识吓同真正嘅有几大分别d食物又正唔正先,去到门囗已经见到以机身设计嘅门面入到去见到更多同机场和飞机有关嘅设计和装修而且有两张枱设计成机舱位餐牌里嘅套餐名称又改成:经济、商务和头等套餐首先我哋叫左个一周年生蚝优惠有一支红酒/白酒加6只日本生蚝,我哋选左白酒,入囗味道几好,唔难饮生蚝几大只几新鲜,但蚝味唔够浓,味道淡左d。再选左个经济舱二人套餐,有头盘、沙律、汤、主菜、甜品和餐饮。烧香肠拼盘:有两款肠,两款都皮脆肉嫩,白色个款冇噤浓味,啡色𠮶款浓味少少,点左个黄芥末蛋黄酱更好味沙律菜几新鲜,可以解左个肠嘅咸度。希腊沙律:蔬菜好fresh,入囗爽脆,有芝士和橄榄,入囗咸咸酸酸,加上个汁mix埋一齐食,有几重味道厨师手工汤:冇留意待应讲系乜汤,但入囗似菠菜蓉忌廉汤,好creamy好杰烧西班牙黑毛猪胺:肉好嫩,感觉到好浓嘅猪味好甜,点个酱唔同味,但我觉得唔点反而食到佢真正味道薯角好脆而且佢加左少少自家制嘅辣椒粉上面,食落更加惹味,露荀好嫩好正蒜香辣椒海蚬意粉:意粉好咬口弹牙,索满汁好滑好好味,蚬肉几鲜甜嫩滑,
d食物又正唔正先,去到门囗已经见到以机身设计嘅门面

入到去见到更多同机场和飞机有关嘅设计和装修

而且有两张枱设计成机舱位

餐牌里嘅套餐名称又改成:经济、商务和头等套餐

首先我哋叫左个一周年生蚝优惠
生蚝几大只几新鲜,但蚝味唔够浓,味道淡左d。
一周年生蚝优惠

沙律菜几新鲜,可以解左个肠嘅咸度。
烧香肠拼盘

希腊沙律

厨师手工汤

烧西班牙黑毛猪胺

蒜香辣椒海蚬意粉:意粉好咬口弹牙,索满汁好滑好好味,蚬肉几鲜甜嫩滑,蒜香好浓好惹味,越食越想食
蒜香辣椒海蚬意粉

是日甜品:似系朱古力mousse 蛋糕,最上层系雪硬左嘅朱古力,中间就系软软嘅朱古力味蛋糕,一层硬一层软,口感特别
是日甜品

即磨咖啡:好香醇嘅咖啡味
即磨咖啡

呢餐都几好味,价钱适中。食完后就有个经理介绍话如想坐飞机座椅位置,要提早book而且有最低消费,平日$1000假日$1200,佢哋还会帮食客做张机票俾大家留念,可印任何资料,呢个服务都几好,可以系特别日子做过纪念
2019-05-21
烧香肠拼盘