天水围新北江商场,N年前身系八佰伴,日本百货倒闭后就变成咗一个地踎街坊商场。呢个商场狭窄污糟(特别系个厕所)但出奇地小店及餐厅劲多。怕肠胃唔好、易肚痛肚屙嘅朋友,请叫外卖喇!呢间餐厅我已经帮衬多年,最常叫嘅系『金牌特餐』$36-可以A配B。我最常食猪润米配炸云呑,或者配朱古力西多士。另外最常食嘅分别有『皇牌靓鸡套餐』,有海南鸡、霸王鸡、口水鸡。午市系$46,其他时间系$51-。呢个餐系附一碗好饮嘅猪润汤。最后都系成日会叫嘅就系『任你百搭餐』,叫得呢个餐嘅话,我一定会转冬阴功汤底。虽然要另加$15,但一定系物超所值。配料十足,香味浓郁,绝对有泰国餐厅一样水准!呢碗𩠌有:猪扒香肠鱿鱼呢碗𩠌有:猪颈肉云吞鱿鱼

呢碗𩠌有:猪扒香肠鱿鱼

呢碗𩠌有:猪颈肉云吞鱿鱼