两个人约铜锣湾食饭,朋友话食过呢间好食,加上环境较静啱晒倾计,一于走去试试! 原来呢间系一间明太子的专门店,虽然我对明太子无咩特别喜好,但呢间店将明太子同其他食物配搭得几好 (虽然我唔系好了解明太子…),值得一试!餐牌上个炸鸡图片旁边写饮啤酒必叫,但本身唔太饮酒,又得两个人,所以无叫。但佢餐牌其实都几多酒拣,尤其有张相有壶装的生啤,红色好似用黎煲水的壶,好抢眼,下次多D人就可以试下了!最后仲加叫左甜品蕃薯糕,可惜忘记影相了,但值得推介,烟烟韧韧好特别!平时食日本野多数都只谂起拉面、Sushi、串烧 (见识少...),依家又多一样"明太子"做选择啦,仲可以同咁多唔同食材做配搭,正!
明太子蛋卷
鳕卵屋多士拼盘