今日放工做完野懒得番屋企煮饭,途经长沙湾呢间「烧味店」,俾佢个招牌吸引左,谂紧不如斩料番屋企食啦😋佢呢间烧味舖有一个招牌菜-麻辣手撕鸡,我到最后落单叫左至尊烧鹅(半只)$180、烧味佬叉烧(半斤)$50同麻辣手撕鸡(半只)$60。首先讲讲个烧鹅先,个烧鹅皮脆同啖啖肉,随外卖附送左个卤汁,配饭一流。另外,个叉烧个皮系㶶边,半肥瘦,再外层配上个蜜糖汁,非常juicy最后,就系个麻辣手撕鸡,份量超多,麻辣味非常出,唔算好辣,啲鸡又滑,冻食非常正,值得推介,可以再encore!整体来讲,呢到系4人份量,total:$290 , 人均都系$70左右。食物质素又不俗,呢间外卖「烧味铺」性价比超高,值得推介!

外卖自取
  • 麻辣手撕鸡