2024-07-19 57 浏览
相信无乜人会未食过「吉野家」,佢地最近又有新搞作,推出新品 - 🥩盐烧和牛丼,喜爱牛肉饭🍚嘅我梗系要第一时间试啦。盐烧和牛丼采用咗M8-M9优质和牛🥩,肉质较普通牛丼更为柔软多汁,肥瘦度适中,配上生菜丝及紫菜,令丼饭味道更有层次😌;而好消息系盐烧和牛丼唔系期间限定😍,会常驻系吉野家,咁想几时食都得啦。另外,吉野家全新早餐及下午茶系列亦隆重登场,更只系低至$20起🤩,除了招牌嘅和风牛肉丼和野菜煎鸡丼🍗,仲有新推出嘅「和风牛肉、嫩滑炒蛋配迷你饭/米粉」及「肠仔配嫩滑炒蛋米粉」,够晒多选择,总有一款啱你口味😍。咁抵食我又点可以唔叹返个下午茶呢?加$5仲可以升级套餐,有埋温泉玉子及鲜嫩时菜🥬,真系大满足。所有餐都配埋饮品🥤,更可以加钱要特饮,今次就试咗鲜桔乳酸特饮,酸酸甜甜份外解渴。除咗主菜外,吉野家嘅小食亦系我嘅至爱,无论午餐或下午茶,都可以无限追加,追加价仲比之前更便宜,咁梗系要加多几款,个人最喜欢关东煮,充满日本风味。

用餐时段
下午茶