2017-07-21 108 浏览
星期五的lunch time 同同事出去食午饭,本来系想去第二间但太多人,咁见到喱间个样都靓靓地,又有位,咁就黎左啦点知.......中伏到不得了....我地都叫左set lunch,咁就包一碟意粉,一杯特饮同水果,我地问个侍应特饮系咩黎嘅,佢答系柚子蜜红茶咁我见其他枱有饮管但我地冇,原来要问先有,都算啦,饮左一啖,真系想打人,茶冇茶味,柚子蜜味呢?似一汤匙柚子蜜开稀99杯水咁嘅味道,坚呕心,唔怪得叫特饮,原来系特别难饮咁解,我好心佢送杯冻水我好过喱个水果不得不提,因为系全餐饭唯一正常嘅嘢等左都几耐先黎到啦我个茄汁吞拿鱼长通粉,望个样都心知不秒,食落简直想喊,长通粉overcooked,一堆嘢咁,呑拿鱼应该系罐头呑拿鱼,但都可以难以想像地呕心,粉粉地咁,d汁又怪,过咸,真系好想拜会下个厨神系咩料子大佬,钱唔系咁赚嫁!做得餐厅都俾少少heart 呀,我个人系有d fussy,但我唔会以你50几蚊嘅quality同500几蚊嘅去比,茶餐厅式嘅长通粉都整得好过你几十倍食左2啖就顶唔顺,我d同事都叫晒救命,搞到晏就要叫下午餐。坚系似乎呕心嘅一餐

喱个水果不得不提,因为系全餐饭唯一正常嘅嘢

食左2啖就顶唔顺,我d同事都叫晒救命,搞到晏就要叫下午餐。

坚系似乎呕心嘅一餐