2019-01-14
今个冬天话冻又唔算太冻,所以都无咩机会打下边炉、食下鸡煲,而其实我都几钟意烚吓烚吓😞 听朋友讲佢试过有间鸡煲几好味,所以今晚一于去试下!所讲既就系位于尖沙咀山林道一栋新起大厦银座38既「吞POT」!去之前系openrice揾过见到有3间分店,尖沙咀店系新开既。因为想留番多d时间消化所以就book左5:30开食🤣 上到去餐厅楼底都几高,台与台中间都有充足位置,唔会好似平时任食个d咁会觉得迫夹~而且被安排坐左系电视位,可以一边睇新闻一边食👍🏻原先同行朋友唔想食太浓味,所以见到有花胶鸡煲就决定嗌佢喇~配料都有几多选择,而且入门口个时见到7:30前交台配料小食有半价,好抵,咁就可以叫多几款试下👍🏻最后叫左下面几款食~☆滋补螺片花胶鸡煲😋一上台就闻到好香~鸡已经熟左所以可以即刻食!啖汤好香,仲好足料!食极都有花胶😂半只鸡量都唔少,鸡好滑👍🏻d菇都好好味☆十全大宝丸😋有5款丸包括手打生拆蟹粉墨鱼丸、手打黑松露墨鱼丸、手打黄金海胆黑墨鱼丸、手打香煎鹅肝虾丸、手打芝心牛丸,每款2粒,可以一次过试晒~丸入面真系有一小旧海胆/鹅肝,并唔系好似平时个d咁得d汁👍🏻墨鱼丸仲真系有墨鱼粒👍🏻个人最钟意芝心牛丸,
最后叫左下面几款食~
☆滋补螺片花胶鸡煲😋
☆十全大宝丸😋
有5款丸包括手打生拆蟹粉墨鱼丸、手打黑松露墨鱼丸、手打黄金海胆黑墨鱼丸、手打香煎鹅肝虾丸、手打芝心牛丸,每款2粒,可以一次过试晒~丸入面真系有一小旧海胆/鹅肝,并唔系好似平时个d咁得d汁👍🏻墨鱼丸仲真系有墨鱼粒👍🏻个人最钟意芝心牛丸,有咬口,仲好多芝士,咬个时真系要小心🤣
☆饺饺阵😋
由4款饺组成,都系每款有2粒,包括自制韭菜饺、自家制鲜虾云吞、自制蟹粉蟹肉云吞、鱼皮饺。本身麻麻地韭菜,但我觉得个饺好好味,无平时怕个只味。每只饺都包得好饱满,赞👍🏻
☆自创爆芝响铃😋
新鲜即整即炸,热辣辣香喷喷,仲好脆😍好邪悪呀🙈🙈就算放耐左都无油益味,正👍🏻👍🏻👍🏻
全部野食都好好味,而且个摆碟好靓👍🏻下次再食想试下牛肉😋今次食到饱一饱都系大概$450,正!强烈推介~~!❤️👍🏻