非一般的素食(+ 海鲜)体验 🥰.最近见中环开左好多新餐厅,而好似都吾少人推介Moxie, 决定揾日试吓☺️☺️最好彩系一book 位即刻有位(你知依家D 餐厅真系好难book 位, 唔驶等一个月以上已经系万幸🤦🏻‍♀️).Moxie 系主打素食加小量海鲜🐙佢有A la carte menu 同 tasting menu 🤣🤣贪心嘅我哋梗系叫A la carte menu 叫晒自己想食嘅🥰🥰.Cajun Spiced Peas 🌱🥔🥗$168佢系一个豌豆蓉加脆脆片加麦芽醋mix 埋一齐嘅前菜🥗超级开胃同好味,平时我真系好吾钟意食青豆,但系佢完全无难食嘅草青味,反而个酸酸地嘅sauce令到佢好特别💖.Hokkaido Scallops🍴 $288 绝对系must order items 🌱佢个绿色sauce 其实系青咖喱来的,而上面一条条其实系佛手瓜🫒而个青咖喱又吾系好辣,真系估唔到可以夹得咁好✨.Hamachi Crudo 🐟反而hamachi 系普普通通, 要自己将同sauce 同布冧蕃茄mix 埋一齐食,下次可以试吓其他☺️.Karan Jackfruit Brik 🍍🧅$248呢个都系m
非一般的素食(+ 海鲜)体验 🥰

Cajun Spiced Peas 🌱🥔🥗$168

Hokkaido Scallops🍴 $288

Hamachi Crudo 🐟

Karan Jackfruit Brik 🍍🧅$248
呢个都系must order item , 佢将大树菠萝整到好似impossible meat 咁,好特别,口感真系好似肉🍍🍍仲有终于见到大头菜嘅实物(平时打动森就见得多🤣),原来口感有小小似萝卜🥕 系全晚最得意嘅一个菜式🥰

Seared Fremantle Octopus 🐙🍅🧀🥦 $368
个八爪鱼🐙系整到好软熟,但系个面又有小小grill 左,加埋蕃茄莎莎酱同西兰花苗,又系好好味😋