2024-10-23 244 浏览
想食叉烧又想食菠萝包,呢度一次满足晒我呢两个愿望。不过今次呢个并非一般的菠萝包🍍🍞!点了Trio Set,包沙律、一份三文治和饮品。沙律酱见到有𝙘𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 𝙫𝙞𝙣𝙖𝙞𝙜𝙧𝙚𝙩𝙩𝙚 𝙙𝙧𝙚𝙨𝙨𝙞𝙣𝙜 。从来冇谂过咖啡可以做沙律酱,好奇下点咗。咖啡醋酸酸地,食同闻都有淡淡的咖啡味,仲有少少咖啡渣口感添。味道都OK嘅,几得意。好奇的人可以一试。至于三文治拣咗叉烧菠萝包 𝘾𝙝𝙖𝙧 𝙎𝙞𝙪 𝙋𝙤𝙡𝙤 𝘽𝙪𝙣 👍🏻👍🏻。自家制的菠萝包皮几脆唔错🥰。特别钟意佢配料加咗洋葱酱、腌黄瓜、炸红葱头和浓缩黑醋汁,中和叉烧肥腻之余又中西合璧。不过叉烧偏瘦,如果半肥瘦会更好。服务就standard,server 都几cool冇笑同冇出声……可能系要营造返经典港式茶餐厅的气氛? 🤔🏷️ 𝘚𝘶𝘪𝘵𝘢𝘣𝘭𝘦 𝘧𝘰𝘳 𝘢𝘭𝘰𝘯𝘦 𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩, 𝘤𝘢𝘴𝘶𝘢𝘭 𝘮𝘦𝘢𝘭 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘤𝘰𝘭𝘭𝘦𝘢𝘨𝘶𝘦𝘴 / 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘴______________#roamardtheworld_hk #roamardtheworld_food #roamardtheworld_hkstyle

点了Trio Set,包沙律、一份三文治和饮品。

______________

#roamardtheworld_hk