2019-03-16 22 浏览
话说今日友人放工话想食车仔面,咁见近近地就简咗入呢间餐厅食。一开头我地都谂咗好耐,无论系汤底定𩠌都几多选择牛骨汤底加牛腩汁配粗面汤底意外地几好饮,而且大大碗,分量十足清甜萝白高质之选,外表平平无奇,一口咬下萝白后,发现萝白索汤多汁又清甜,而且大大件,抵食!南乳猪手 柔软既口感,满满的南乳风味,好入味,而且加上我最中意既花生,好味。麻辣牛肚 个人而言颇满意呢碟牛肚,麻得黎香,辣得黎唔会过辣,而且一碟有差唔多7至8件牛肚,分量够多,可以同同行人分享,咁啱同行友人不喜好麻辣,唯有自私食,嘻嘻至于友人就叫咗个芫茜皮蛋汤底我偷食咗佢几啖,个汤清得嚟皮蛋味又浓郁,两者个对比令个汤好有层次 。佢仲点咗冬菇、招牌猪仔腩、咖哩牛筋腩,佢哋啲肉都整到好腍btw, 呢几款都系比较重口味既𩠌,重味派可以点嚟试下。仲叫左个贡枣响螺炖花胶汤,最近都忙到冇时间番屋企饮汤,所以叫番个黎滋润下~足料、清甜

一开头我地都谂咗好耐,无论系汤底定𩠌都几多选择

牛骨汤底加牛腩汁配粗面
汤底意外地几好饮,而且大大碗,分量十足

清甜萝白

南乳猪手

麻辣牛肚

至于友人就叫咗个芫茜皮蛋汤底

佢仲点咗冬菇、招牌猪仔腩、咖哩牛筋腩,佢哋啲肉都整到好腍
btw, 呢几款都系比较重口味既𩠌,重味派可以点嚟试下。