新野当然要试, 好野更要同人分享!其实都系系楼下芸芸传单姐姐中见到有个貌似韩国人的四眼哥哥(佢真系韩国人! 上到去坐低食野无啦啦又见到佢上左黎系bar table 后面变身做左chef).见到传单上的相超吸引兼且新开又唔似其他韩国餐厅得炸鸡或烧肉, 所以就上左去.原来开左只系一个礼拜到,上到去装修用了深色环境舒服. menu 做得好靓, 有高贵的感觉但其实价钱真系唔系贵, 以佢的食物质素来说. 我同3个朋友去, 叫左:- 柚子汁生牛肉(好refreshing! )- 炸人参(冇见过其他韩国餐厅有, 味道甘甘地但唔苦, 加埋点佢个豉油吃, 又几好味㖞 )- 豆腐海鲜大酱汤(我本身唔食辣, 朋友们想吃而叫, 我吃了少少only, 觉得有d辣不过都系唔好以我为准, 我系食wasabi都觉得辣的果d人...只能说汤料很足, 好大只虾 )- 芝士薯仔牛肉粟米片omelette (真心好味! 必试! )- 紫菜巻kimbab (超多料, 好香 )- 牛肉牛油拌饭bibibab(平时用辣椒酱拌的我都因为辣而吃不了..但这个用牛油拌,我吃到之余而且味很香 )- 杂锦韩式煎饼(一次过试齐佢禁多款煎饼而
- 柚子汁生牛肉(好refreshing!
- 紫菜巻kimbab (超多料, 好香
- 杂锦韩式煎饼(一次过试齐佢禁多款煎饼而且每款都系bite-size, 正!)
我地四个重share左支米酒,韩国人老板Mr.Kim同我地重点推介, 话这枝系韩国都好难有机会饮到! 但佢真系冇介绍错, 米味香但酒精味唔浓, 饮左几杯都唔上脑
(定系我酒量好
?)
佢menu重有好多野想试, 好似个九折板, 酱油蟹, 炸全鸡...一定会再黎!
温馨提示: 我地埋单时见到张单折左, 原来新开张期间dinner有85折!!不过暂时未有AE录卡.
*相系吃的时候已经急不可待的uploaded, 可去相片集到睇
2015-11-19
  • 米酒