如果有留意开我地应该不难发现,其实我地系极小会去playhouse,大型亲子餐厅等,基于一些理念,加上我们还是喜欢到大自然去探知一切。但今次同表哥一齐去,所以我选了一家比较另类嘅亲子餐厅,可能因为我地一直都特别喜欢木制玩具,今次见到这家餐厅入口的高质制滑梯组合,真系深得我心。可能你会觉得无咩特别,一d都唔似其他playhouse OR大型亲子餐厅有波波地等。但系我就系喜欢这份简单,同埋餐厅木制游乐区嘅天然感觉。但估唔到看上去无咩玩,原来表哥同孖宝都已经玩得好开心,仲玩到人地落场都唔舍得走呢!佢地嘅午餐set都尚算ok,唔系特别贵,而且价格已经包任食Salad Bar。当然素食嘅朋友午餐时段就可以以HK$98 享用沙律吧同饮品。我同婆婆就order咗2个lunch set,已经包埋任食沙律吧啦~表哥就order咗儿童餐,睇上去真系超丰富呢。儿童餐真系份量十足,有意粉,汉堡包,仲有薯条,饮品等。而100cm以下嘅小朋友,仲可以唔洗点餐,免费任食沙律吧,沙律吧嘅食物种类亦都几多,有蔬菜、面包和餐汤等。木制嘅游乐设施系for身高80-110cm嘅小朋友玩,不过大家都系一样要留意住小朋友,避免发

木制嘅游乐设施系for身高80-110cm嘅小朋友玩,不过大家都系一样要留意住小朋友,避免发生意外呀! 而系滑梯组合旁边有sofa,有图书区比小朋友坐底睇书,亦可以比妈妈们一路留意住小朋友,一面倾计。

我地去当日星期一,亦无预先book 位,餐厅有balloon 送比每一位小朋友,亦有high chair提供比幼童。不过如果weekend去嘅记我要预早打去订枱呀!

最后提一提提,餐厅around 2:30pm就 last order叫我地埋单,而游乐区好似around 3pm就清场!

影底埋晚餐Menu比大家参考。
2019-06-24