2022-11-03 630 浏览
成日经过D2 Place都见到佢嘅日式外形设计,俾佢吸引住,今次就买个外卖试吓佢,又系咪真系咁正先🤩🤩😋提提大家Openrice 落单输入「Rice$5」减$5呀!1️⃣明太子干贝酥饭团(套餐$58)拣咗餐肉转玉子烧,见到个玉子烧都好厚,食落去同明太子酱好夹!而明太子酱亦都有好有心机咁喺表面烧香咗,所以表面香香地,提升咗层次🙌🏻主角干贝酥,即系炸咗嘅带子,里面嘅肉都嫩嘅,唔会话炸到好干👍🏻整体来讲用紫菜包住薄薄嘅饭,再包住以上嘅食材,全部都夹都好食🤤而且虽然好似得一个包嘅份量,但已经好够饱🤩2️⃣薯条(蜜糖芥末)(跟餐)薯条嘅颜色都几白净,证明啲油唔系用咗好耐😆啲薯条系粗薯,食落唔系特别脆🤔蜜糖芥末偏甜,而薯条上面无加盐,所以食落有少少寡🫠📍总结:-比想像中够饱🙌🏻而且有啲饱得济🤣-个饭团味道冇令我失望,有机会可以再食!-小食除咗配薯条仲可以用可乐饼同麻薯波波!

1️⃣明太子干贝酥饭团(套餐$58)

2️⃣薯条(蜜糖芥末)(跟餐)

📍总结:
-比想像中够饱🙌🏻而且有啲饱得济🤣
-个饭团味道冇令我失望,有机会可以再食!
-小食除咗配薯条仲可以用可乐饼同麻薯波波!
明太子干贝酥饭团
薯条