2010-12-12 59 浏览
上一次同朋友嚟食, 一直念念不忘不望佢嘅榄角蜜汁烤义烧, 呢阅特登要老公揸车入去食多一次. 我地六点半已经去到, 未有好多人, 不过我地都系嚟之前订咗位. 我都系叫番我钟意嘅榄角蜜汁烤义烧同上次试过嘅葡汁海鲜焗饭, 再试一个新嘢"鼓汁南瓜鳗鱼煲". 原来order 炒粉饭可以加$3要一个例汤, 我地要咗一个再另加一个 extra 嘅, 额外嘅要$8一碗. 个汤嚟咗就后悔, 原来都几大碗, 早知要一碗.... 呢度嘅例汤标榜没有味精, 我都相信系无嘅, 但无肉嘅汤, 都可以咁好饮, 真系意想不到. 榄角蜜汁烤义烧同葡汁海鲜焗饭都同我上一次食嘅一样咁好味, 义烧好重蜜汁味、又香又硊. 葡汁海鲜焗饭, 好重榔香味, 多汁又多料, 停唔到口. 不过鼓汁南瓜鳗鱼煲就比较平平无奇, 同上次食嘅素鳗鱼唔同, 今次食嘅系鳗鱼变成紫菜卷, 无咩鼓汁香味. 下次再试另一个. 呀, 仲有... 原来屯门都有分店, 早知唔驶专登入去喇, 因为好难揾到咪表位泊车.

屯门都有分店
$8例汤