2019-10-23
如果佳佳系饭后甜品嘅世界级,咁甜姨姨起码都占返个本土级!去得佳佳食嘅一定系中式糖水,而阿梁就话去得甜姨姨必试一碗龙眼凉粉冰露!呢款甜品列为势要再食系列😋阿梁点餐👧🏻$49 龙眼凉粉冰露评分(10分满分):9️⃣食评💬:甜品底部系一堆粒粒凉粉,面有龙眼冰、椰果粒、西柚粒同埋一粒圆波(仿龙眼肉嘅龙眼冰)😆其实最特别系果层冰,唔系普通嘅沙冰,食落口好重龙眼味之如黏黏地,捞埋啲椰果、凉粉食,感觉非常清甜!另外,最顶果粒仿龙眼肉冰嘅口感就系啲冰更幼滑,同埋唔知点解会觉得多左阵奶香味?阿张一开始仲笑我用成$49点个龙眼冰,佢以为出到黎系好似泰式龙眼冰咁,所以我地大家都劲惊喜,无谂过咁多料,捞埋食都真系几得👍🏻本来芒果大合奏系店家嘅推荐,不过就连阿张都觉得龙眼系好食啲😂咁果1分去左边?个人认为西柚粒有少苦,但胜在落得唔多,另外仿龙眼肉冰如果系真龙眼肉就好,龙眼肉入面再塞啲冰或者配料较果可能会更好?😣因为成碗野入面我觉得争嘅就系龙眼肉!阿张点餐👦🏻$50 芒果大合奏💛Mango Orchestra🎼评分(10分满分):8⃣食评💬:大合奏即系五重奏,有五种口感😍有鲜芒果粒、芒果干、芒果汁、芒果布丁同埋芒果雪糕
阿梁点餐👧🏻
$49 龙眼凉粉冰露
评分(10分满分):9️⃣
龙眼凉粉冰露
龙眼凉粉冰露
阿张点餐👦🏻
$50 芒果大合奏💛Mango Orchestra🎼
评分(10分满分):8⃣
食评💬:大合奏即系五重奏,有五种口感😍有鲜芒果粒、芒果干、芒果汁、芒果布丁同埋芒果雪糕🌕平时食甜品都会拣食咩先,究竟食啖雪糕先好啊🤔定系饮啖汁先呢🤣今次就唔同啦,我随手一羹都食到芒果啊!芒果粒又新鲜,芒果干𠮶味仲好重,啱晒我呢个芒果迷🤤
芒果大合奏
芒果大合奏
最后👉🏻想赞下食店嘅staff👍🏻一位后生嘅男服务生,同佢讲左声冷气冻🥶,佢二话不说咁拎张凳企高cum返埋吹住我地嘅风口位,如果我系店主请到个咁肯做嘅staff,一定会好开心!