2022-06-16
透过Klook book咗海洋公园万豪酒店的Marina Kitchen 食自助餐。之前已经食过两次,觉得整体食物水平非常高,所以想再食多一次。这个自助餐令我最深刻的是两年后再食,水准依然非常高,抵赞👍🏻样样都咁好食,排名不分先后逐样为大家介绍:鱼生超好食,食咗两次。尤其带子很鲜甜,甜虾、希灵鱼都食得我哋津津有味。当日有原只鲍鱼海底椰炖汤。我哋每人各饮咗2盅,其实想饮第三盅,已经冇晒😅。鲜甜到冇朋友。龙虾每次只可以攞一只。我哋最后每人只食咗半只,是清蒸的。平时食开buffet啲龙虾都是冰镇的。原来唔新鲜嘅龙虾系唔会攞去蒸的。代表这里的龙虾够新鲜👍🏻其他海鲜都有试,例如蒜蓉粉丝扇贝、长脚蟹等。车仔面档只系食咗啲青菜和肉丸,平时不喜欢吃牛丸的我,觉得呢度嘅牛丸一啲都唔苏,好好食。韩式和牛都值得一试。鹅肝多士都好好味。另外,他们的羊架和牛扒都好出色。印度咖喱和naan bread 都是必食之选。我最期待嘅系甜品时间。除咗Häagen-Dazs朱古力雪糕之外,还是了他们的特浓朱古力蛋糕。其他各式各样的甜品非常吸引,记住留肚试!(虽然食甜品第二个胃😜)当晚虽然full爆,但排队时间又不太耐。食物
样样都咁好食,排名不分先后逐样为大家介绍:
超鲜甜鱼生
原只鲍鱼海底椰炖汤
蒸龙虾
其他海鲜都有试,例如蒜蓉粉丝扇贝、长脚蟹等。
蒜蓉粉丝扇贝、长脚蟹
车仔面档肉丸
韩式和牛都值得一试。鹅肝多士都好好味。
韩式和牛、鹅肝多士、印度咖喱
Häagen-Dazs雪糕任食
特浓朱古力蛋糕
各式各样甜品
当晚虽然full爆,但排队时间又不太耐。食物refill速度很快,服务非常好👍🏻。
诚意推介这个超正嘅自助餐💝。