Morton's of Chicago

2023-06-13 7010 浏览
♨️Morton’s Of Chicago尖沙咀弥敦道20号香港喜来登酒店4楼@mortonssteak ♥️ Morton’s of Chicago 于1978年美国芝加哥创立第一间餐厅,现在全球有70几间分店,主打美国最上乘熟成谷饲牛扒及各地海鲜。我嚟到一见到张枱已经悉心布置好加上印制好自己个名嘅menu及海景位已经加满分,食物高质甜品精致,全院满座好热闹,绝对系庆祝、拍拖、朋聚好地方🥰🔷洋葱软包头咁大个洋葱包外脆内软,好香洋葱味热辣辣出晒烟,配自家制牛油冇得弹,唔敢食晒因为怕太饱🔷龙虾汤浓郁龙虾汤味,够滑又香仲有真龙虾肉,弹牙鲜甜🔷新鲜生蚝生蚝来自南非清甜爽口,有几款自家制酱汁更特显鲜味🔷上等腰肉牛扒 24oz 第一次食熟成porterhouse steak 一条T骨分隔两个部位,一边系西冷一边系牛柳,因为肌肉运动量嘅关系肉质各有特色,西冷嫩滑有咬口牛味浓,牛柳差唔多入口即溶超级正,绝对推荐呢个牛扒👍🏻🔷芝士松露炸薯条🔷忌廉菠菜Main course 之余我哋仲加咗少少配菜就系黑松露薯条同忌廉菠菜,薯条超香脆,忌廉菠菜好漏🤣🔷甜品拼盘迷你纽约芝士蛋糕法式焦糖炖蛋朱古力原粒草莓榛子朱古
♨️Morton’s Of Chicago
尖沙咀弥敦道20号香港喜来登酒店4楼
@mortonssteak

🔷洋葱软包
🔷龙虾汤
浓郁龙虾汤味,够滑又香仲有真龙虾肉,弹牙鲜甜
🔷新鲜生蚝
生蚝来自南非清甜爽口,有几款自家制酱汁更特显鲜味
🔷上等腰肉牛扒 24oz
🔷芝士松露炸薯条
🔷忌廉菠菜
🔷甜品拼盘
迷你纽约芝士蛋糕
法式焦糖炖蛋
朱古力原粒草莓
榛子朱古力慕丝
甜品拼盘一次过满足晒所有愿望,全部都好好食,最为特别系超大粒士多啤梨朱古力比较清新

食物:9/10
抵食:8/10
环境:8.5/10

#食在尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港美食 #香港美食日记 #美食日记 #美食推荐 #美食指南 #hkig #hkigfood #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodlover #生日蛋糕 #finedining #porterhouse #牛扒关注组 #birthdaydinner #happybirthdaytome #好好吃 #seaview