近排都系食日韩西餐,今日约左男朋友食饭想食小菜。男朋友带我去食佢之前去过的煮打菜,佢半年前食同我讲同铜锣湾某出名大排挡一样有水准。满心期待咁去食,事前都上左openrice 睇下comment 大部份人都话好食。大约六点九前入座,店舖位置唔系大街。但地铁站行过黎都容易揾到,系正逸东邨对面。难怪有咁多一家大小的熟客,一上门口就见到写住2015 年旅游局的奖又有不少明星黎过。卡位数量不多得四五枱,我们以为都算早到。净返得十人既圆枱,只可以同人撘枱。但卫生环境还好,会比热茶你洗餐具。十人枱坐六个人,隔住一个位都算坐得松动。睇下餐牌都有好多选择我地拣左卤水鹅拼墨鱼,蒜蓉牛油焗蚬,红烧茄子排骨煲加个靓仔同啤酒 $25大支蒜蓉牛油焗蚬重口味之选,虽然一上枱以为系得壳同洋葱。蚬肉大只肥美,唔系普通沙蚬系花甲,份量唔多大约有11-12只。食咁多只得一只有沙,味道鲜甜。卤水鹅拼墨鱼一上枱睇到卤水鹅,我同男朋友对望下咩我地叫左卤水鹅皮同骨?完全无肉,我地应该叫净墨鱼算。$98 宁愿食烧味饭,呢碟𩠌令我以后blacklist 佢。完全系呃人红烧茄子排骨煲不过不失送饭之选整体来说,好普通。卤水令我对佢无哂信心

睇下餐牌都有好多选择
我地拣左卤水鹅拼墨鱼,蒜蓉牛油焗蚬,红烧茄子排骨煲
加个靓仔同啤酒 $25大支

卤水鹅拼墨鱼

卤水鹅拼墨鱼

红烧茄子排骨煲

红烧茄子排骨煲
不过不失送饭之选

整体来说,好普通。卤水令我对佢无哂信心
2018-03-02