2019-04-13
帮朋友搬屋,搬左一整日,朋友话既然大家都咁肚饿不如打边炉,于是我们来稻香任饮任食!酒楼位于佐敦地铁站附近,行10分钟便可到达,搭䢂上2楼全层,地方阔落,光线充足!分左右两边,一边食小菜一边打边炉,打边炉位置附近有自助吧,可以自由混酱,任攞饮品,糠水和雪条!坐低左后,立即选择火锅汤底和材料,我们想一次过食2款汤底,所以选择左<滋味鸳鸯汤底>,即系清汤和沙嗲!汤底选好后就选火锅材料!!唔洗5分钟就选好交给侍应!汤底好快到,但我们等呀等...等左好耐好耐都未上火锅材料,最后我们忍唔住要追单,追完再等多5分钟先来,不过材料上得都唔齐,唯有第二转落单再叫过!火锅材料在我印象中都系普普通通,但我最记得<美国雪花肥牛>不错,但<秀珍菇>真的麻麻地!<美国雪花肥牛> 牛肉颜色红润有光泽,雪花分布平均,薄切食起来一d都唔韧,口感不错! <秀珍菇> 颜色偏黄暗哑,唔算好新鲜,菇伞太薄,掂一掂就甩,主要都系食菇柄!整体来讲,酒楼环境可以,但食物质素仲可以有进步空间!!
整体来讲,酒楼环境可以,但食物质素仲可以有进步空间!!