2020-05-09
早前听朋友介绍元朗区的石烧店,一心欢喜以为好好味,点知失望又痛苦。是日点左肉眼扒($88)同牛more之道($75)各200g,两份牛扒前后相隔几秒上菜,肉眼头头弹油弹得十分厉害,谂住慢慢切慢慢食,但弹油实在弹到不行了加上块肉眼扒唔知点解好多筋,好难切!切极都切唔到啲油不停地弹上黎!好彩友人建议将啲肉放返系只细到不得了嘅碟上面先切,叫解决左问题。但友人旧石头好似无咁热,啲油弹得无咁劲。我对手前后被弹油弹左十次,每次都好热好痛,最后有下弹到红左一达,希望今晚唔会见到水泡。块肉眼扒好多牛筋,令啲食物好难入口好难切又好难烧熟,完成食唔到!都未曾食过咁多牛筋嘅肉眼扒,心谂系咪肉眼同西冷搞错左。另外连加罐可乐都要自己去雪柜拎,真系无服务可言。其余配菜非常一般,萝白味增汤嘅萝白系苦嘅,沙律同白饭就正常。石烧店全港都有好多间,呢间就真系不了
另外连加罐可乐都要自己去雪柜拎,真系无服务可言。
石烧店全港都有好多间,呢间就真系不了