2024-03-06 38 浏览
之前同个朋友去左喺天后嘅大饭桶食晚饭。呢间餐厅非常有屋企既感觉,识落又真系感觉健康啲!我哋叫咗原条板烧鳗鱼丼($86)。佢哋真系俾咗一条完整嘅鳗鱼,鳗鱼烧得金黄酥脆,肉质鲜嫩多汁,同埋配上饭食真系好满足!之后,我哋试咗个药膳醉鸡椰菜锅($85)。个锅有浓郁嘅药膳味道,但一啲都唔苦。鸡肉滑嫩,椰菜清甜,汤底醇厚,真系一道开胃又滋补嘅汤品。另外,我哋仲叫咗小食招牌酿茄子三件($30)。茄子炸得香脆,内里填满嘅馅料鲜美丰富,一口咬落,味道十足。最后,餐厅仲送咗个糖水系紫米西米露,真系好好食。紫米煮得软糯,西米爽滑,甜度恰到好处,系一个完美嘅结尾。总括而言,大饭桶系一间非常有屋企风味嘅餐厅。菜式丰富多样,味道出色。如果你钟意屋企菜,真系可以呢度试试啦!