今天放工后来到新城市广场觅食,见到很多餐厅都排满了人,需要等位等好耐,然后见到呢间天天海南鸡,不是太多人等位,于是就打算走去呢一间度食饭,果然很快就已经有位俾我哋入去。我哋点了三个菜式,但系全部菜式都只是微暖,一啲烟都没有,所以很难食,我哋觉得很奇怪,点解啱啱煮好出嚟都唔热啲𩠌,后来发现原来佢哋个厨房并不是在餐厅里面,而是在餐厅外面,要经过一条走廊先到,所以见到职员运送菜式需要穿插商场的走廊,中间要经过很多不同类型嘅舖头先会到达厨房,所以因为这个原因啲菜式就唔够热了。如果系而家呢个天气都唔够热,甘下星期天气开始变冻,得17/18度的时候啲菜式会唔会更加冻呢。最后吃了三款唔热嘅𩠌菜,肚子有点不舒适,感觉中伏了,而且价钱不平,最后埋单四百几蚊,真系去食大家乐好过,起码够热。相信嚟过呢间舖头食嘢嘅人都知道佢啲𩠌菜唔够热,因为厨房喺出面嘅缘故,今次系我第一次嚟呢度帮衬,所以就中伏,希望大家留意小心注意一下。

2023-11-10