临近中秋节,约咗朋友见面兼去试一直想食嘅新景园咖喱猪排饭 🤗 𠮶日小编同朋友一去到已经见到大排长龙,但好好彩我哋赶到可以第一轮入去食 ✌🏻🍛 咖喱猪扒饭 😋😋😋😋猪扒极之大份,大过小编块脸,仲差唔多覆盖晒成只碟同底下嘅饭 🍚 厨师将猪扒处理得好好,炸完入面仲系好嫩好嫩,系小编目前食过最好味嘅炸猪扒 👍🏻 咖喱汁用另一只碗上,系有甘甜味嘅港式咖喱汁,入面见到嘅食材唔多,有一大旧薯仔🥔,咖喱汁淋落猪扒同粒粒分明嘅饭食,真系相当出众!🤗🍽 干炒牛河 😋😋😋😋😋由于唔够最低消费,所以叫多一碟干炒牛河 🤣 𠮶种锅气不容置疑!香到呢~ 😚 牛肉又系好嫩滑,所有配菜都炒得好香,河粉炒得好开,完全唔会浆住晒!最后两个人都系KO唔晒,拎咗返屋企做第二餐 😁🍹 冻柠檬茶 😋😋😋😋冻柠茶🍋好清爽,茶底较清,唔浓有少少茶香,可以饮到拮完之后嘅柠檬味 ☺️午餐 💵💵💵 约港币$110/人💁🏻‍♀️ 小店设有每人最低消费$78,大部分熟客入嚟都系预咗一人一碟,食唔晒就加$1外卖拎走~ 大家要去嘅话,就要留意依点啦~ 另可以外卖自取嘅话,系会平约廿蚊㖭㗎~ 😉🙆🏻‍♀️ 最后,喜欢嘅话,欢迎follow @foodire

🍛 咖喱猪扒饭 😋😋😋😋

🍽 干炒牛河 😋😋😋😋😋

🍹 冻柠檬茶 😋😋😋😋

午餐 💵💵💵 约港币$110/人

🙆🏻‍♀️ 最后,喜欢嘅话,欢迎follow @foodirectory.hk!
2023-09-25