2018-11-04 2046 浏览
今晚係BU附近行下,到左晚餐時候,就搵下附近有咩食。上網見到呢度有間西餐廳,就黎左喇。打開menu,原來價位都幾高。我地叫左三個餐,一個餐湯、一杯凍飲同一份甜品。首先有餐包。本來以為餐包一定一樣味,但呢度既餐包外貌唔同款之餘,原來都唔同味。而且又真係幾香!之後就到餐湯喇,當然就同餐包一齊食喇,餐湯好濃厚,而個配搭都好好。之後就係燒美國榖飼肉眼扒 (9 Oz),又真係好大塊,不過本來叫5成熟,結果黎到係7成熟。但都好好食,除左有一part比較肥之外,其他既位置都比較鬆軟、而且無筋,牛味都夠晒出。醬汁既味道無蓋過牛肉,值得一贊。之後係 香煎石斑魚柳伴刁草忌廉汁配薯仔沙律,估佢唔到既係佢既皮超香脆,而且魚身夠滑,好少魚柳可以比到呢種驚喜我,我對呢一款都比好高分。最後就係我既香草燴羊膝配薯仔沙律。本身以為同出面食既羊既感覺差唔多喇,但原來我既諗法係大錯特錯。因為佢既肉身係超級滑,滑到好似食得滑雞咁淋身。而且羊一d都唔羶,真係好想去廚房偷師,呢個真係好好食。最後就係飲品同甜品喇,呢個係藍莓cheesecake,正正常常,都OK。凍檸茶一向都係我既最愛,而且佢夠冰凍,所以我好鐘意。結論係,雖然價錢
今晚係BU附近行下,到左晚餐時候,就搵下附近有咩食。

上網見到呢度有間西餐廳,就黎左喇。

打開menu,原來價位都幾高。

我地叫左三個餐,一個餐湯、一杯凍飲同一份甜品

首先有餐包。

本來以為餐包一定一樣味,
但呢度既餐包外貌唔同款之餘,原來都唔同味。
而且又真係幾香!
餐湯

燒美國榖飼肉眼扒 (9 Oz)

之後就係燒美國榖飼肉眼扒 (9 Oz),又真係好大塊,
不過本來叫5成熟,結果黎到係7成熟。

但都好好食,除左有一part比較肥之外,
其他既位置都比較鬆軟、而且無筋,牛味都夠晒出。
醬汁既味道無蓋過牛肉,值得一贊。
香煎石斑魚柳伴刁草忌廉汁配薯仔沙律

之後係 香煎石斑魚柳伴刁草忌廉汁配薯仔沙律,
估佢唔到既係佢既皮超香脆,而且魚身夠滑,
好少魚柳可以比到呢種驚喜我,我對呢一款都比好高分。
香草燴羊膝配薯仔沙律

最後就係我既香草燴羊膝配薯仔沙律。

本身以為同出面食既羊既感覺差唔多喇,
但原來我既諗法係大錯特錯。

因為佢既肉身係超級滑,滑到好似食得滑雞咁淋身。
而且羊一d都唔羶,真係好想去廚房偷師,呢個真係好好食。

最後就係飲品同甜品喇,
呢個係藍莓cheesecake,正正常常,都OK。
凍檸茶

凍檸茶一向都係我既最愛,而且佢夠冰凍,所以我好鐘意。

結論係,
雖然價錢偏貴,不過係九龍塘地段既夜晚,serve既對象同日頭唔同,價錢比較貴都理解。
而佢既前菜、主菜都好高質、超好食,希望可以一直keep住咁高質喇!真係好正呀!
餐湯
燒美國榖飼肉眼扒 (9 Oz)
香草燴羊膝配薯仔沙律
香煎石斑魚柳伴刁草忌廉汁配薯仔沙律