2022-09-05 41 浏览
喺网上见到尖沙咀既既熺会馆有好多好评,咁今日难得星期日我就同屋企人一齐去试吓啦,反正我哋好耐都冇试过烚下烚下!🥰侍应好细心,见到我哋一行六个人,于是就安排咗一个比较阔落既卡位我地座!我哋六个人都坐得好舒服😌唔会话觉得太迫!枱面都好干净碗碟极都放得好整齐!咁系我哋冇几远嘅位置仲有个大大既鱼缸,入面有好多生猛海鲜,我地仲见到大大只既蟹,忍唔住影左几张相之后就开始叫野食!😋侍应先黎左个鸳鸯汤底🥘分别系川式麻辣锅同蕃茄薯仔牛腩锅!两个汤底嘅味道都非常之浓郁,好正!我地忍唔住碌左好多食物,1️⃣极脆脆肉鲩鱼腩🐟果然如其名,非常肥美,入口嫩滑鲜甜!2️⃣鲜鸡子🐥大大碟,份量非常多,粒粒肥嘟嘟!3️⃣潮汕牛丸🐮粒粒弹牙,非常有牛味,食得出系新鲜牛月人手打出嚟既!4️⃣养颜花胶☺️同样出色,唔会硬崩崩,非常爽滑!5️⃣椒盐一口豆腐! ☺️豆腐炸到金黄色,外皮炸得脆卜卜之余,而入面亦都非常之嫩滑,我哋都好钟意食呀!