2019-07-15
同友人食完晚饭散步,行经过呢间卖Crepe既铺头,闻到一阵隐隐约约Crepe既香味,一时受唔住诱惑,就行咗入去。铺头唔算好大,有几个卡位,然后有啲可以分拆既长台,如果迟黎,可能都要等一等先有位。因为我地晚饭食得早,所以食甜品个时间都早,大概夜晚八点半到,基本上唔洗等位,一入去就有位坐。我地叫咗两款Crepe,一个Cookies & Cream,一个Red Fruit Patisserie,卖相摆得都几靓之余,两份都好好味,特别系块Crepe本身口感非常好,烟烟韧韧,甜度又适中,加埋自己喜爱的配料,简直一流!虽然个肚都仲饱饱地,但都一口接一口食唔停,最后瞬间就KO咗两份Crepe。Cookies & Cream(HKD68)友人选择了Cookies & Cream口味,甜而不腻既Cream,加上Oreo曲奇粉,正!Red Fruit Patisserie(HKD88)酸酸甜甜既草莓+红桑梅,配合幼滑既吉士酱,酸甜既配搭真系一口接一口食唔停。
Cookies & Cream(HKD68)
Red Fruit Patisserie(HKD88)