2019-02-25
这一间餐厅是日本师傅主理的厨师发板日本餐厅!我留意左呢间餐厅好耐,等紧机会带老婆过嚟试一下!比我见到上网定位有九折,即刻就定位食晚饭,不过都要定一个星期之后!楼下就有停车场方便泊车,上到去就发现只有一间他们的餐厅!都有几张枱,但系食厨师发板梗系要坐埋吧枱同师傅一齐倾睇住佢煮啦!去到有两个价钱选择,1200几同埋1500百几!我见有九折梗系食个贵㗎啦!前菜: 八爪鱼仔:不错茶蒸碗:热辣辣正出嚟,好滑好香蛋味,师傅话用日本蛋架六款刺身安康鱼肝:钟意食鱼肝嘅人一定觉得呢个好正深海池鱼:师傅攞条鱼出嚟俾我哋睇,话下昼先去啱啱由东京运到过嚟,新鲜到极点!估唔到真系咁好味赤鱼吞拿,春鱼,池鱼:非常新鲜,而且厚切,非常鲜甜北海道牡丹虾:好大只,非常鲜甜,甜味在我口腔里面徘徊,认真超正六款寿司:师傅用嘅咪当然系日本米,米味会比较重,加埋寿司醋,特别香口弹牙蛳鱼:这个鱼就比其他鱼淡一点,樱花调鱼+肝:这个月我之前都未食过,师傅话这个鱼如果唔系最新先会好淡味,今日食嘅系最新鲜嘅时候,果然零舍不同深海池鱼腩:这个鱼味就更加突出,当然都冇任何腥味,好想食多旧吞拿:这个位置是冇咁肥美,但系都好香北海道带子:好大
前菜: 八爪鱼仔:不错
茶蒸碗:热辣辣正出嚟,好滑好香蛋味,师傅话用日本蛋架
六款刺身
安康鱼肝:钟意食鱼肝嘅人一定觉得呢个好正
赤鱼吞拿,春鱼,池鱼:非常新鲜,而且厚切,非常鲜甜
蛳鱼:这个鱼就比其他鱼淡一点,
吞拿:这个位置是冇咁肥美,但系都好香
北海道带子:好大粒
广岛号:新鲜,带少少咸嘅海水味,配寿司一样咁正
海胆杯:钟意食海胆嘅人一定会觉得好满足,大大杯放满海胆,里便系寿司饭!一啖一啖咁样食特别滋味!
汤:鱼骨汤+牡丹虾制作,不会有任何腥味,是一碗非常香浓的鱼汤,呢个汤真系一流,肯定系用料十足
这间厨师发板日本料理,果然不错,价钱公道,食物非常新鲜,一路食师傅仲会一路介绍食材,了解多啲他们日本嘅饮食文化!10分好的体验