上次同朋友嚟呢度食咗佢哋嘅「真阿拉斯加长毛蟹海鲜蒸汽刺身套餐」,食完觉得好回味,就写咗篇食评介绍畀大家。套餐里其中包括阿拉斯加长脚蟹,呢个超脚蟹睇落去就好大只,煮熟过后颜色更加吸引眼球,食 落去蟹肉更加好食,简直细嫩无比,鲜甜嘅口感,好食到吮手指。跟住龙虾汤蒸蛋配蟹肉,食落去 散发住浓郁嘅蛋香味,蟹肉鲜美Q弹,有种微微嘅甜味同龙虾嘅味道,真系正啊。再嚟墨鱼滑同虾滑,咬落去好有嚼劲,鲜味布满咗成个口腔,尤其系虾滑,虾味更浓厚,十分可口。我哋仲食咗日式京葱酱油配本地鸡,鸡肉鲜嫩多汁,酱油提升咗鸡肉嘅味道,咸香味十足,令我哋唔止能尝到海鲜嘅味道。最后我哋食咗甜品伯爵茶蛋糕,蛋糕有好浓郁嘅伯爵茶味,而且口感非常酥软,可以话系入口即溶,冇得顶。喺呢度食晚餐真系好享受,套餐入面每种食材都非常新鲜,经过烹调之后又非常好食,服务员又 非常亲切,又可以一边享用美食,一边欣赏海景,真系一个值得推荐大家嚟嘅餐厅。