2024-01-22
今日想食好食嘅中菜,于是嚟咗呢间位于屯门,叫做八方庭到食啦!✨ 私房榄角骨。我想讲系好好好食🫨🫨🫨 榄角骨整得啱啱好,再加埋啲特制酱汁同埋榄角,超惹味!外层烤到少少脆,金金黄黄,味道带d微甜,咸咸甜甜,咁照开胃!🤠✨ 荔芋油鸭煲。哗啦啦~~n 年冇食过呢样嘢,酒楼亦都好少见到呢样嘢!呢个煲充满油鸭嘅鸭香,食落去有淡淡的鸭香再加埋芋头,劲开胃。我feel到可以食超多碗白饭🥰!食完呢个亦都唔会太饱太济,师傅真系整得好啊😚!俾个like你👍!✨ 椒盐鲍鱼。鲍鱼肉质新鲜,唔会太靭。爽口弹牙,再加埋椒盐,-绝。😝✨ 老坛酸菜鱼。卖相劲靓,一上到嚟热辣辣见到劲多酸菜铺系鱼嘅上面,都已经好想即刻食啦!🤭老坛酸菜鱼唔止口感好饱足,仲有带嚟浓郁嘅酸辣风味,令人食嘅时候食得口水直流🥺🥺✨椒盐九肚鱼。炸得好香脆,炸到连啲骨都软埋,可以直接食✔️!椒盐九肚鱼,认真一流!送酒小食必叫!⭐️✨豉油皇鹅肠。鹅肠超爽口,一啲都冇怪味!证明师傅准备嘅时候做得好好!配埋豉油王炒,非常惹味,食完一条又一条!超邪恶啰😈!总括嚟讲,餐牌种类选择多,价钱合理,份量大,系一间CP值超高嘅高档中菜!😎
叫做八方庭到食啦!