2019-01-14 1016 浏览
之前系澳洲生活过,开始左每日一咖啡既生活,饮惯左当地风味既咖啡,但当一番到香港,一直都饮唔番𠮶种味道。系香港要方便啲就一定会光顾大型连锁既咖啡店,无论p记s记,每一次都令人慨叹点解卖紧依个价钱,都拎得出依个水准既咖啡,仲要个个排住饮。直到今日,我揾番我既回忆。系elements 乱行既时候,系一间餐厅外面我见到每个人都有一碗类似餐汤咁既碗系枱,入面装住既系咖啡呀!会用咁大只碗做咖啡既容器既地方好少见,所以我二话不说入左去为左饮佢一碗咖啡。比紧连锁既价钱,饮到澳洲既质素,仲要系加大码,无憾了。而且咖啡仲有得拣豆奶,米奶,餐牌既野食好多都系for vegan,照料到唔同人既需要。我叫左soy latte,真系好值,$42咁大碗又好饮,下次多啲时间一定试埋佢既野食!